GLOEI!

Locatie: Dak Pakhuis Wilhelmina, Oostelijke Handelskade Amsterdam
Productieleiding en begeleiding subsidieaanvragen:
Wiseguys: Marco Cops en Harold Schouten
Kunstenaar: Annet Bult en Michiel Huijsman

Aan het IJ in Amsterdam staat Pakhuis Wilhelmina, een broedplaats voor kunstenaars. Sinds kort gaat het gebouw schuil onder een massief nieuwbouwproject.
Om dit werkgebouw weer zichtbaar te maken stellen beeldend kunstenaars Annet Bult en Michiel Huijsman een LED lamp voor op het dak van Wilhelmina.
Sporters van een druk bezocht fitnesscentrum op de begane grond van het Pakhuis leveren de energie om de lamp te laten branden.
Hoe meer fitnessapparaten gebruikt worden en dus energie die de sporters leveren, des te feller brandt de lamp.
In haar vorm refereert de lamp aan het klassieke archetype van de gloeilamp.
Gloei is uitgevoerd in nauwe samenwerking met Fit4Less
De productie van de fysieke installatie, buiten en binnen in de sportschool is uitgevoerd door WISEGUYS.Er zijn plaatsen in de samenleving waar een tekort is aan energie of mankracht (ziekenhuizen, verzorgingshuizen, bejaardenhuizen) en plaatsen waar mensen hun energie graag naar toe brengen (fitness- en sportcentra). De lamp, gevoed met energie uit het fitnesscentrum roept vragen op over de vanzelfsprekendheid van onze energiestromen.                                                Gloei! is een initiatief van de beeldend kunstenaars Annet Bult en Michiel Huijsman en is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Doen, Mondriaanfonds, AFK en Fit4less.P1050125-web P1050130-web

voor meer info kijk op Gloei.org