Bijmer Kunst in de binnenstraten / Honingraatflats

Locatie: Bijlmer
Onderzoek: naar Bijlmer Kunst in de binnenstraten/honingraatflats

In 2007 werd Wiseguys gevraagd door Rochedale om een onderzoek te doen naar de overgebleven kunstwerken van het project Kunst voor de Binnenstraten (Bijlmer 1976) in Daalwijk en andere zgn. honingraatflats. Deze werden gesloopt of verbouwd waardoor een aantal kunstwerken opgeslagen was. Enkele kunstwerken die nagelvast waren verbonden aan de flats, zouden met de sloop vernietigd worden.

De opdracht betrof het schouwen van uit de binnenstraten van de flats gehaalde en opgeslagen kunstwerken om zicht te krijgen op de actuele kwaliteit van de kunstwerken en om hun titel en maker te indentificeren. Vervolgens is door Wiseguys een plan van aanpak gemaakt om per kunstwerk een bestemming te vinden.

Van alle werken zijn de makers achterhaald en is met hen overlegd wat met de kunstwerken zou gebeuren. Een enkele kunstenaar heeft het werk terug genomen, een aantal werken is vernietigd (met goedkeuring van de kunstenaar) en een aantal heeft een goede nieuwe locatie gevonden in de flat Grubbehoeve, een door de bewoners zelf geherstructureerde flat. Zij staan daar nog altijd.